ΑΜΠΟΥΛΕΣ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

VielfysΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΜΠΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η εταιρεία Vielfys ιδρύθηκε το 1951 από τον Περικλή Ντόκο και τον Κωνσταντίνο Τσερεμέγκλη και έκτοτε παραμένει ο μοναδικός παραγωγός στην Ελλάδα γυάλινων αμπουλών για φαρμακευτική – καλλυντική χρήση με συνεχή επέκταση και δραστηριότητα στην Ευρώπη και την Ασία.

Ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των αμπουλών χρησιμοποιούμε υαλοσωλήνες από ουδέτερο γυαλί 1ης υδρολυτικής κλάσης. Μετά τον σχηματισμό της αμπούλας εφαρμόζουμε σε αυτήν το σύστημα θραύσης, τυπώνουμε τα στοιχεία που απαιτούνται με την μέθοδο της μεταξοτυπίας και την ψήνουμε σε ειδικούς φούρνους.

Τα μέρη της Αμπούλας

Οι αμπούλες χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση τα παρακάτω χαρακτηριστικά τους :

 

Χρώμα του γυαλιού

 

Το χρώμα του γυαλιού μπορεί να είναι καφέ ή διάφανο. Το καφέ γυαλί το χρησιμοποιούμε όταν πρέπει να προστατέψουμε το περιεχόμενο από το φως.

 

Ονομαστική περιεκτικότητα της αμπούλας

 

Η ονομαστική περιεκτικότητα αναφέρεται στον όγκο του διαλύματος που χωράει στο σώμα της αμπούλας και κυμαίνεται από 1 ml έως 25 ml. Τα βασικά είδη που βρίσκονται σε παραγωγή είναι 1 ml – 2 ml – 3 ml – 4 ml – 5 ml – 10 ml.

 

Το σχήμα της αμπούλας

 

Το σχήμα των αμπουλών χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες. Οι αμπούλες που έχουν το άνω μέρος τους ανοικτό χωρίζονται σε Form B και Form C και οι αμπούλες που έχουν το άνω μέρος τους κλειστό και χωρίζονται σε Form D και Marzocchi. Η επιλογή του κατάλληλου σχήματος της αμπούλας εξαρτάται από το είδος του μηχανήματος που θα γεμίσει την αμπούλα στην συνέχεια.

Το είδος του συστήματος θραύσης

 

Υπάρχουν δύο κυρίως συστήματα θραύσης των αμπουλών, το Color break και το OPC. Για να ανοικτή η αμπούλα με το σύστημα θραύσης Color break χρησιμοποιούμε ένα ειδικό μελάνι που ψήνεται πάνω στο γυαλί, ενώ με το σύστημα OPC χαράζουμε το γυαλί και τοποθετούμε πάνω από το χάραγμα μία τελεία που μας δείχνει που έχει γίνει το χάραγμα. Το χρώμα των μελανιών θραύσης που χρησιμοποιούμε είναι λευκό.

 

Τύπωμα της αμπούλας με κείμενο

 

Πάνω στο σώμα της αμπούλας μπορούμε να τυπώσουμε διάφορα στοιχεία με την μέθοδο της μεταξοτυπίας. Η εκτύπωση των στοιχείων γίνεται με ένα χρώμα. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα που χρησιμοποιούμε είναι το λευκό, μαύρο, κόκκινο, μπλε, πράσινο και το καφέ.

 

Τύπωμα της αμπούλας με δακτυλίους

 

Στο άνω τμήμα της αμπούλας μπορούμε να τυπώσουμε έως 3 δακτυλίους σε διάφορα χρώματα οι οποίοι χρησιμεύουν για την κωδικοποίηση των αμπουλών. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα που χρησιμοποιούμε είναι το λευκό, μαύρο, κόκκινο, μπλε, πράσινο και το καφέ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚO

Η VIELFYS παράγει, ελέγχει και συσκευάζει γυάλινες αμπούλες με το πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2015, σύστημα διασφάλισης ποιότητας Vielfyς και συμφωνεί με τα διεθνή πρότυπα για την παραγωγή αμπουλών (ISO 9187), την τρέχουσα έκδοση της ευρωπαϊκής φαρμακοποιίας και τη διεθνή πρακτική για την υγιεινή και τη συσκευασία.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

Έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό μας, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήστε μαζί μας. Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Eγγραφείτε στο newsletter μας

* indicates required

ΕΓΓΡΑΦΗ