Η λύση έναντι των κρουσμάτων από COVID-19 στις σχολικές αίθουσες!

Η Vielfys δείχνει τον δρόμο προς μια ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Ανησυχία επικρατεί στα περισσότερα σχολεία της χώρας μας σχετικά με τα κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές με 6.682 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 αποτελώντας το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ  από 25 έως 31 Οκτωβρίου.

Η χρήση μάσκας και αντισηπτικού, καθώς επίσης και το πλύσιμο των χεριών μειώνουν αρκετά τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, ωστόσο δεν επαρκούν καθώς ο καθαρός αέρας, απαλλαγμένος από ιούς, βακτήρια και επικίνδυνα σωματίδια  αποτελεί εξίσου προτεραιότητα, ενώ δεν είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεδομένος.

 

Μήπως πρέπει να αναλάβουμε πιο αποτελεσματικές δράσεις;

Μέχρι στιγμής, η επίπτωση της νόσου μεταξύ του πληθυσμού εμφανίζει μεγάλη διασπορά σε όλη την επικράτεια, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, το ποσοστό θνητότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία περίοδο. «Υπάρχει σταθερή αύξηση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και πλέον μιλούμε για 35.000 ενεργά κρούσματα και 3.000 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

 

Δηλωμένα κρούσματα μεταξύ μαθητών: μήπως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου;

Τα δηλωμένα κρούσματα σε σχολικές μονάδες δεν αντικατοπτρίζουν παρά μόνο την κορυφή του παγόβουνου και θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι σημαντικά υψηλότερος.

 

Πρακτικές λύσεις για ασφαλές διά ζώσης μάθημα;

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, ένα επιστημονικά δοκιμασμένο μέτρο προστασίας για  σχολικά περιβάλλοντα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου. Το εν λόγω μοντέλο προστασίας αναπτύχθηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητή αερολυμάτων καθηγητή Κρίστιαν Kέλερ (Christian Kähler) του Πανεπιστημίου των Ενόπλων Δυνάμεων του Μονάχου, ο οποίος ασχολείται συστηματικά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια με τη μελέτη της παραγωγής, της εξάπλωσης και της εξάτμισης των σωματιδίων αερολύματος σε έναν χώρο. Το μοντέλο του, που στοχεύει σχεδόν στην ολοκληρωτική εξάλειψη των έμμεσων μολύνσεων με κορονοϊό σε σχολικές αίθουσες, βασίζεται στη συνδυαστική χρήση φορητών καθαριστών αέρα, προστατευτικών διαχωριστικών και των ήδη γνωστών μέτρων υγιεινής. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε σε διάφορα σχολεία δημιουργώντας έτσι ασφαλείς συνθήκες για την επιστροφή στη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία.

 

Για ποιο λόγο οι φορητοί καθαριστές της Vielfys είναι απαραίτητοι σε κάθε σχολική αίθουσα:

Οι καθαριστές αέρα υψηλής απόδοσης της Vielfys με HEPA H14, τα οποία είναι πιστοποιημένα με DIN EN 1822,εξασφαλίζουν αέρα απαλλαγμένο από τους ιούς στους χώρους διδασκαλίας. Τα ιογόνα σωματίδια των αερολυμάτων αποτελούν τους κύριους φορείς μετάδοσης του ιού SARS CoV-2. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια (0,3 μικρόμετρα) απομακρύνονται σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και με αξιόπιστο τρόπο (99,995%) από την ατμόσφαιρα με τη χρήση ενός καθαριστή αέρα υψηλής απόδοσης της σειράς TAC. Ο καθαριστής φιλτράρει τον αέρα και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο έμμεσης μόλυνσης, διατηρώντας το ιογόνο φορτίο του εκάστοτε χώρου σε σταθερά χαμηλά επίπεδα.

Ο συχνός ολικός αερισμός δεν είναι πλέον απαραίτητος. Κατά συνέπεια, η αίθουσα παραμένει ζεστή και το μάθημα δεν χρειάζεται να διακόπτεται κάθε 20 λεπτά για να αερίζεται ο χώρος. Αντ’ αυτού, ο αερισμός για την ανανέωση του αέρα μπορεί να γίνεται μόνο στα διαλείμματα.

Η υψηλή περιεκτικότητα CO2 είναι ένας καλός δείκτης που μαρτυρά μια εξίσου υψηλή συγκέντρωση αερολυμάτων. Επίσης, οι υπερβολικά υψηλές τιμές CO2 επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση ευεξίας και άνεσης καθώς και τη δυνατότητα συγκέντρωσης ενός ατόμου.  Η  οθόνη της συσκευής ποιότητας του αέρα δίνει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να ελέγχετε τη συγκέντρωση του CO2 στον χώρο και όταν χρειάζεται να ανανεώνετε τον αέρα για πιο ευχάριστη παραμονή σε αυτόν.

 

Γιατί οι ειδικοί συνιστούν καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA H14*:

  • Έχουν διεθνή πιστοποίηση κατά DIN ΕΝ1822 (ISO 45H φίλτρο, ΙSO 29463)
  • Δεν παράγουν όζον όπως άλλες τεχνολογίες
  • Έχουν 99,995% απόδοση έναντι όλων των αερολυμάτων διαμετρήματος 0,3μm
  • 100% γερμανικής τεχνολογίας και κατασκευής
  • Φιλτράρουν τον αέρα του χώρου 6 φορές την ώρα
  • Μειώνουν το επικίνδυνο φορτίο των αιωρούμενων σωματιδίων του χώρου κατά 50% μόλις σε 6 ΄λεπτά , με την ορθή χρήση των συσκευών σύμφωνα με τις προδιαγραφές

 

Μια από τις καλύτερες λύσεις έναντι των μολυσματικών αερολυμάτων είναι το σύστημα καθαρισμού αέρα. Οι καθαριστές αέρα της Vielfys διαθέτουν φίλτρα HEPA H14 και είναι οι μόνοι αποτελεσματικοί με απόδοση 99,995% έναντι του COVID-19 και άλλων μολυσματικών ιών. Με τους καθαριστές αέρα της Vielfys επιλέγουμε τον αέρα που αναπνέουμε και δημιουργούμε μια επιπλέον λύση για τη μείωση των κρουσμάτων. Μαθητές και καθηγητές νιώθουν πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι ο αέρας που αναπνέουν μέσα στην αίθουσα πλέον αποστειρώνεται. Η τεχνολογία HEPA H14 είναι η ίδια με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη δημιουργία στείρων χώρων στις φαρμακοβιομηχανίες και στα χειρουργεία για αυτό και θεωρείται η μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική έναντι του COVID-19.